همه چیز درباره سندروم پیش از قاعدگی یا PMS و درمان آن

پریود یکی از اتفاقات طبیعی در بدن همه خانم هاست که هر ماه تکرار می شود. خون ریزی های دوره ای و ماهانه ای که با علائمی مثل سردرد، شکم درد، کمر درد، کلافگی، گر گرفتگی، یخ شدن بدن، افت فشار، عصبانیت و و و … همراه است. در این دوره بخاطر تغییرات هورمون های زنانه (استروژن و پروژسترون) و همچنیین درد های زیاد نشانه های پرخاش و عصبانیت در بانوان دیده میشود.

سندروم پیش از قاعدگی چیست؟
سندرم پیش از قاعدگی (PMS) به گروهی از علائم جسمی، روانی و رفتاری اطلاق می‌شود که به صورت دوره‌ای و در پیش از دوره قاعدگی اتفاق می‌افتد.

از نشانه های PMS در خانم ها می توان به افسردگی، استرس، کلافگی، بی خوابی، تحریک پذیری بالا، نوسانات خلقی و… و همچنین علائم جسمانی مانند دل درد، نفخ، سردرد و… اشاره کرد.

از هر ۴ زن، ۳ زن تجربه این نشانه ها را دارند و حدود ۳ الی ۸ درصد این نشانه های PMS را به طور شدید تجربه میکنند.

روش های کنترل و بهبود سندروم پیش قاعدگی
عدم کنترل PMS به بانوان و اطرافیان آن ها را آسیب میرساند؛ آگاهی اطرافیان از این سندروم و همچنین رعایت برخی نکات بسیار ساده برای برقراری آرامش در منزل، ضروری است. اما از آن جایی که بیشترین فشار روحی در این دوره بر خود فرد تحمیل میشود، اگاهی از راه های بهبود سندروم پیشقاعدگی اهمیت زیادی دارد که در ادامه به آن میپردازیم.

حمام کنید
حمام آب گرم تا حد زیادی به بهبود حال شما کمک میکند، هر روز به مدت کوتاه دوش آب گرم بگیرید تا دردهای بدنیتان تسکین یافته و سرحال تر شوید. روی لیف حمام خود دو سه قطره روغن بابونه بچکانید و بدنتان را لیف بزنید. این روغن تاثیر بسیار زیادی بر کاهش اضطراب شما دارد.

امگا ۳ بخورید
مصرف امگا سه به ثبات خلق و خو کمک میکند، سعی کنید طی این دوران هر روز از منابع غنی امگا سه مصرف کنید.

ورزش کنید
در پریود بهتر است تایم استراحت را بیشتر کنید اما نیازی به استراحت مطلق نیست، کمی نرمش و ورزش روزانه به شما کمک میکند خلق و خوی نرم تری داشته باشید و درد بدنی تان نیز کاهش یابد.

کیسه آبگرم را فراموش نکنید
اگر شکم درد دارید کیسه ابگرم را روی شکمتون بگذارید تا از درد ناشی از پریود کاسته شود

سندروم پیش از قاعدگی
دمنوش گیاهی مصرف کنید
گیاه ۵ انگشت، دمنوش بابونه، دمنوش گل قاصدک، دمنوش بهارنارنج، گل گاو زبان و البته چای زعفرانی میتواند به بهبود حالات روحیتان کمک کند. طب سنتی را دست کم نگیرید!

رژیم غذایی تان را اصلاح کنید
یک رژیم غذایی پرنمک می‌تواند باعث نفخ شود، کافئین می‌تواند تحریک‌پذیری یا اضطراب را تشدید کند، الکل ممکن است افسردگی را بدتر کند و قند بیش‌ازحد می‌تواند باعث نوسان قند خون و تغییر خلق‌وخوی شما شود.
سعی کنید یک هفته قبل از شروع قاعدگی‌تان، میوه، سبزی و غلات کامل بیشتری بخورید.

وعده های غذایی کم حجم و سبک میل کنید
مصرف حجم زیاد غذا باعث میشود فشار بیشتری به شکمتان وارد شود، همین امر درد ناحیه شکمی تان را تشدید میکند. در حالی که اگر طی روز در ۶ وعده کوچک غذا میل کنید، سرحال تر و شاداب تر خواهید بود.

قرص آهن را فراموش نکنید
ممکن است در این دوره بدلیل ازدست دادن خون، دچار ضعف و کم خونی شوید. پس بهتر است حتما از قرص آهن استفاده کنید. کم خونی به خودی خود باعث ضعف و خستگی خواهد شد.

سندروم پیش از قاعدگی
آیا در دوران پریود حمام خطرناک است؟
طبق یک باور قدیمی، ممکن است شما هم فکرکنید حمام در دوران پریود مضر است! آما آیا این باور ریشه علمی دارد؟ برای پاسخ به این سوال برمیگردیم به نظر یکی از متخصصان حوزه سلامت که در ادامه به آن میپردازیم:

دکتر محمدرضا صفری نژاد ، متخصص اورولوژی با بیان اینکه استحمام و شست و شوی محل ترشحات در دوران قاعدگی ضروری است، گفت: به خانم ها توصیه می شود روزانه استحمام داشته باشند. وی درباره اخبار منتشر شده در شبکه های مجازی مبنی براینکه استحمام خانم ها در دوران قاعدگی موجب بروز عفونت رحم، نازایی، سرطان رحم و پستان می شود، گفت:

«این یک باور بسیار غلط و غیر علمی است که متاسفانه در بین برخی از خانم ها رایج است و آنها در این دوران از استحمام و شست وشوی محل ترشحات دوران قاعدگی خودداری می کنند. شستشوی ناحیه تناسلی با آب معمولی و خشک نگه داشتن آن و پوشیدن لباس های راحت، بهترین راه پیشگیری از بروز عفونت های قارچی است.

استحمام در دوران قاعدگی هیچ گونه خطری را برای خانم ها به همراه ندارد به گونه ای که تمام پزشکان توصیه می کنند، خانم ها در این دوران روزانه استحمام داشته باشند و نواحی ترشحات را به خوبی شست و شو دهند؛ زیرا اگر ترشحات در ناحیه ای از بدن از جمله کشاله ران تجمع یابد، موجب رشد باکتری و قارچ در بدن می شود. به خانم ها توصیه می شود در دوران قاعدگی از مصرف داروهای واژینال و برقراری ارتباط جنسی خودداری کنند؛ زیرا دهانه رحم در این دوران باز است و احتمال بروز عفونت ها افزایش می یابد.»

لذا حمام کردن در دوران قاعدگی نه تنها ضرر ندارد، بلکه لازم است. البته باید از نشستن در کف حمام خودداری کرد و تا حد امکان به شکل ایستاده حمام نمود تا بدن به آلودگی های میکروبی کف حمام آلوده نشود. اما لازم است بدانید که در دوران قاعدگی باید از شنا در استخر یا دریا اجتناب کرد.

آیا PMS نیاز به درمان دارویی دارد؟
در برخی بانوان که حالت حاد و شدید سندروم پیشقاعدگی را تجربه میکنند، ممکن است نیاز به دارودرمانی نیز باشد. اما از مصرف خودسرانه هر نوع دارویی پرهیز کنید.

منبع: doctorsalam

بیان دیدگاه

طراحی یک سایت مانند این با استفاده از WordPress.com
شروع کنید